Šiandien ryte užsimaniau blynelių, išbandytų nenorėjau kepti, todėl pasirinkau dar neragautą variantą – blynelius su šokoladu ir obuoliais. Obuolius geriau pasirinkti rūgštesnius, nes saldžių obuolių skonį visiškai užgožia šokoladas.
220 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
4 š. cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 š. tirpinto sviesto;
300 ml pieno;
1 didelis obuolys;
50 g šokolado.
Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą bei pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės. Obuolį nulupti ir sutarkuoti. Šokoladą susmulkinti mažais gabaliukais. Įmaišyti į tešlą. Kepti įkaitintoje keptuvėje be riebalų.
Patiekti su klevų sirupu, šokolado padažu ar kondensuotu pienu.
Šaltinis: What’s Cooking Chocolate
Jau klevų sirupas tai ypač randamas Lietuvos parduotuvėse 😀
Tikrai randamas. Paieškok IKi parduotuvėse, aš ten perku
Geras 🙂 neteko dar matyti 😉 neužilgo turėsiu galimybę nusipirkti tikrojo iš New England, tai IKI asortimentą paliksiu kitiems 🙂
P.S. puikus blog'as!
Kai dedi i tesla kepimo milteliu ar neprisitraukia blynukai aliejaus? Labai nemegstu riebiu :)))
Aš blynų irgi nemėgstu riebių, todėl į tešlą įpylus truputį aliejaus ar lydyto sviesto, blynelius galima kepti tik gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus ir jie neprisvyla.
As dariau be kepimo milteliu,ir man gawosi taip pat skaniai…