Minkštučiai, ne labai saldūs sausainiai vaikams iš maltų migdolų ir kukurūzų kruopų.
15 vnt
1/2 puodelio maltų migdolų;
3 1/2 š. smulkių kukurūzų kruopų (smulkesnės nei parduodamos prekybos centruose, manau, galima pakeisti ir kukurūzų miltais);
5 š. rupių kvietinių miltų;
1/3 a.š. sodos;
3 š. muskovado cukraus;
3 š. aliejaus;
7 š. liesos grietinės ar graikiško jogurto;.
Inde sumaišyti miltus, kukurūzų kruopas, cukrų, sodą. Įpilti aliejų, išmaišyti. Sudėti grietinę, gerai išsukti ir uždengus palikti porai valandų. Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, (palikti didesnius tarpus, nes kepant plečiasi) dekoruoti ir kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Šaltinis: sunitabhuyan.com
Labai graziai ir skaniai atrodo 😉
forelle, is kur tu tiek fantazijos turi?
kiekvienas veganiškas sausainių receptas man aukso vertės:D o galima paprasta cukrų naudoti?
naujablogiete, ačiū.
slash, tokias gėlytes manau kiekvienas sugebėtų, fantazijos čia daug nereikia.
vjusta, galima naudoti ir paprastą cukrų, tik sausainiai nebus tokie rudi. Ir kaip sau, tai ir cukraus galima daugiau įdėti 🙂 nes man saldumo trūko
Super super 🙂 man patiktų.
Mmmm…. migdoliniai sausainiai visada yra DA BEST :))
O kas viduryje sausainio toks rudas taskiukas ir kaip ji padaryti ???
Šokoladas. Jau ant iškeptų sausainių uždėjau, palaikiau plytelę šokolado virš garų, tada priliečiau ir liko tas taškelis 🙂 Galima prieš kepant kokio riešuto ar raziną įspausti
Genialu ir paprasta, kitaip ir nepavadinsi. Ta pati galiu pasakyti apie daugeli rezeptu 🙂 aciu 🙂
o tas puodelis tai kokio dydzio
Puodelis yra 230 ml.
O paprasti kvietiniai miltai tinka? Kitokių neturiu.
Tinka ir paprasti. O kokias kukurūzų kruopas naudosit? Reikia, kad būtų manų kruopų smulkumo
Turiu kukurūzų miltų. Manau jie tiks
Manau, kad tiks. Parašykit kaip pavyko su kukurūzų miltais
Išbandžiau su kukurūzų miltais – manau kad pavyko. Tik grietinę ėmiau riebesnę todėl jie gavosi kietesni. Ryt įdėsiu liesesnę grietinę ir gausis nuostabiai. Tik įdėsiu daugiau migdolų ir cukraus. Niekada nebandžiau šios rūšies cukraus, todėl nusipirkau – labai įdomus skonis.
Gal per ilgai kepta, kad kietesni gavosi? Nors jeigu daugiau migdolų bus, turėtų suminkštėti. Cukraus tikrai reikia daugiau, jeigu sau kepi 🙂 vaikams kaip tik kuo mažiau, tuo geriau.
Su muscovado cukrumi kepiniai būna labai aromatingi, tamsesni ir skanesni. Babandyk bet kokiame reepte pakeisti paprastą cukrų šiuo, pamatysi kaip skanu
Kaip suprantu nuo grietinės – nes kai jos įdėjau tešla ir buvo tokia nelabai minkšta. Šį kartą nusipirkau liesos grietinės ir rytoj kepsiu – labai jau visiems patiko. O koks tas graikiškas jogurtas? Kuo jis skiriasi nuo kitų?
Paekseprimentuokit, gal tikrai grietinė kalta.
O graikiškas jogurta yra labai tikrštas, kaip grietinė. Galima jo pasidaryti natūralų jogurtą palaikius tinklelyje, kad nusvarvėtų. Dabar Rimi prekybos centre radau lenkišką tirštą jogurtą, savo konsistencija primena graikišką, tik liesesnis.
Na va, išmėginau su liesesne grietine ir daugiau cukraus – tešla gavosi geresnė, ir sausainiai labai skanūs gavosi. Nedaug trūko ir liežuvį būčiau prarijusi…:)