Itališkas plokštainis

Vakar vėlai vakare dar spėjau išsikept vifslos itališką plokštainį. Tešlą paruošti sugaišau tik keletą minučių, bet kepė labai ilgai (valandą laiko), o ta valanda dar labiau prailgo, kai namus užliejo nuostabus kvapas, valgyti norisi, o plokštainis vis dar žalias.

6 obuoliai (geriau kietesni ir rūgštesni),
pagal skonį cinamono,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 stiklinė razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių mišinio (dėjau džiovintų papajų ir ananasų).

Kiaušinius iki baltų putų išplakti su cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti nuluptus, kubeliais supjaustytus ir cinamonu pabarstytus obuolius, džiovintas gėrybes.
Formą patepti riebalais ir pabarstyti miltais, supilti tešlą ir kepti apie valandą 180 0C temperatūros orkaitėje, kol viršus gražiai pagels, o įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla.

0 comments on “Itališkas plokštainisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*