Biskvitiniai blynai

Sausį man visada būna pats darbymetis, šią savaitę ne vieną dieną teko dirbti ir po dvylika valandų, taip pat šeštadienį. Šiandien pirma laisva diena, šaldytuvas tuščias, nes niekas be manęs nesugeba nieko nupirkti, o mažoji, kaip ir kiekvieną savaitgalį, reikalauja blynų. Tokiu atveju padeda išsisukti biskvitiniai blynai, nes kelis šaukštus miltų, cukraus ar vieną kitą kiaušinį visada galima surasti. Tešla paruošiama kaip įprastam biskvitui, todėl ir blynai būna purūs, minkšti, bet kartu ir sausoki, užtat puikiai prie jų tinka padažai, uogienės, sirupai, kuriuos jie puikiai sugeria ir tampa dar skanesni.

2 dideli kiaušiniai;

6-7 v.š. miltų;

3-4 v.š. cukraus;

½ a.š. vanilinio cukraus.

Trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, sudėti trečdalį iki standžių putų išplaktų baltymų, išmaišyti. Įsijoti miltus, sudėti likusius baltymus ir atsargiai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje.

 

9 comments on “Biskvitiniai blynaiAdd yours →

  1. Aciu uz recepta, yapc patiko suzadetiniui, kuris vis prasydavo ‘amerikonisku’ blynuku:). tokie visai neriebus, sausi, su uogiene – skanumelis!

    1. Malonu girdėti, nors šie į amerikoniškus nepanašūs. Anuos išpurina kėlimo priemonės, o šiuos baltymus plakant patekęs oras, bet tikrai labai jie skanūs

  2. Kaip laiku ir vietoj šitie blynai! Aš ką tik išsprendžiau ėjimas-į-parduotuvę-pieno/kefyro/jogurto/bent-jau-grietinės-ir-blynai vs tingėjimas-ir-sumuštinis ginčą. Abi pusės liko patenkintos. 🙂

        1. Pats gali valgyti šokoladą pusryčiams, nors jau aš sau tą kartais (kai niekas nemato) ir leidžiu, bet mažei nenusileidžiu, spės dar nesąmonių privalgyt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*