3 kiaušinių tryniai
200 g minkšto sviesto
1/2 st. cukraus (+ 1/2 st. cukraus baltymams išplakti)
2 – 2,5 st. miltų
Vanilės
¾ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušinių baltymai
6 – 7 obuoliaiTrynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus ištirps), įmaišyti sviestą, vanilę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Užminkyti nekietą tešlą. 1/4 – 1/3 tešlos¬†padėti į šaldiklį.
Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su ¾ st. cukraus iki standumo.
Kepimo formą iškloti tešla, padengiant dugną ir sieneles. Ant tešlos sudėti riekutėmis supjaustytus obuolius. Ant viršaus lygiai paskleisti išplaktus baltymus. Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti burokine tarka. Kepti iki 180¬∫ C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (kol gražiai apskrus).Šaltinis: Sonatinos receptai
ummmm…skanumynas
Esu ragavusi šio pyrago, tai tiesiog pasakiškas skonis 🙂 dabar yra receptas, reiks ir pačiai pasidaryti:)
ka tik issikepiau sio pyrago ir paragavau – labai skanu! Laiko daugokai atima (cia man nemegstanciai suktis virtuveje), bet skonis pranoksta kai kuriuos kavineje gaunamus trupininius obuoliu pyragus. Aciu uz recepta 😉
Pabandziau si recepta. Man jis labai patiko. Dekoju uz recepta.
Tikrai labai gardus pyragas! Ruošdama tešlą dėjau šiek tiek mažiau cukraus, tačiau su saldžiais obuoliais tikrai jo nepasigedau. Ačiū už puikų ir nesunkų receptą 🙂