Kai mažoji reikalavo blynų, o šaldytuve nebuvo nė lašo pieno ar jogurto, teko panaudoti uogų desertui nusipirktą maskarponę. Blyneliai gavosi labai skanūs; jeigu kepant su pienu jie būna kietesni, tai šiuo atveju bus minkšti ir trapūs. Patiekti su apvirtomis braškėmis greitai dingo nuo stalo.
Vienam dideliam ir vienam mažam valgytojui reikės:
¾ puodelio miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
1 didelis kiaušinis;
1 v.š. cukraus;
~150 g maskaponės sūrio (galima dalį keisti pienu);
1 a.š. vanilinio cukraus.
Kiaušinį, maskarponę ir cukrus gerai išplakti, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Kepti nedideliame riebalų kiekyje.
Laaabai skanu 🙂
Tikrai labai skanus. Ačiū už receptą