Sotūs, minkšti lietiniai blynai su paukštienos padaže įdaru, kuris puikiai
tinka ir su makaronais. yra maniškio mėgstamiausi. Receptas modifikuotas jau seniai pagal vienam žurnale siūlomą, bet tiksliai šaltinio jau neatgaminu.Buvo siūloma valgyti su grietine, bet mes valgom vienus, padažo užtenka tiek, kiek yra įdare.
12 lietinių blynų;
3 š. sviesto;
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
2 š. miltų;
1 p. vištienos sultinio;
½ p. grietinėlės;
1 p. griežinėliais supjaustytų pievagrybių;
1 ½ p. susmulkintos virtos vištienos;
druskos, juodųjų pipirų, baziliko;
tarkuoto sūrio pabarstymui.
Svieste apkepti svogūnus su pievagrybiais. Pabarstyti miltais, tada dar
minutę maišant pakepti ir po truputį vis
maišant pilti sultinį, kad nesusidarytų gumuliukų. Supilti grietinėlę, gerai
išmaišyti ir pavirti, kol pradės tirštėti. Suberti vištieną, prieskonius,
išmaišyti. Dėti įdaro ant lietinio, sulankstyti ir dėti į sviestu pateptą
kepimo indą. Kepti 180 laipsnių
temperatūroje apie 10 minučių uždengus, vėliau atidengti, pabarstyti sūriu ir
dar 5 minutes pakepti.
išsišėlo forelle kepdama blynus 🙂
Šiandien blynus ir tereikia kept 😉
🙂 labai skaniai atrodo, reikės kada išbandyti 😉
Pabandyk, tikrai nenusivilsi. Kiekius maždaug surašiau, nes viską dedu iš akies. Vieną kartą su daugiau vištienos, kitą kartą daugiau pievagrybių, žiūrint kiek ko turiu.
o ka reiškia "p." ? 🙂 kiek yra tas 1 p. pievagrybiu ir pan? 🙂 aciu 🙂
čia puodelio sutrumpinimas 🙂 tokiems patiekalams aš visko dedu iš akies, ypač pievagrybių ar vištienos. O padažą gaminant svarbu, kad sudėjus paukštienos gabaliukus masė būtų ne tiršta, bet ir ne skysta. Jeigu masė per tiršta, visada galima įpilti truputį sultinio. Nes suvyniojus įdarą ir pakepus lietinius, jie turi persigerti padažo, būti minkštučiai
Redagavo Forelle 2009-02-25 14:43
Įtariu čia išeina panašiai į Presto švelniuosius prancūziškus, tik ten dar į padažą pila vyno.
Nežinau, nevalgius tokių 🙂