Šį pyragą pavyks
išsikepti bet kam, neriebus, nes neįeina daug riebalų, bet ir nepurus,
sausas, labai įdomaus neįprasto skonio. Kadangi man pritrūko kalorijų ir labai
norėjosi drėgnumo, ant viršaus uždėjau varškės išsuktos su jogurtu ir trupučiu
cukraus bei apipyliau spanguolių padažu.
140 g cukraus;
170 g miltų;
¾ a.š. kepimo
miltelių;
2 dideli
kiaušiniai;
170 g kukurūzų
miltų;
120 ml natūralaus
jogurto;
5 š. aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Visus produktus
gerai išmaišyti (masė bus labai tiršta). Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą
kepimo formą ir kepti 1800 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30
minučių (kepiau 20 cm skersmens inde, bet labai jau plonas išėjo).
Šaltinis: „The
silver spoon“
Vienu metu buvau pasinesusi nevalgyt kvietiniu miltu, tai is kukuruzu miltu kepdavau blynus. Tesla maisydavau su jogurtu. Visai skanu 🙂 Jauciu ir pyragas skanus 🙂
Pyragas tikrai skanus, vien dėl tų kukurūzų miltų, bet aš labiau mėgstu sviestinius, tai man trūko purumo, drėgnumo.
Nusipirkau kukurūzų miltų, tai dabar vis galvoju, kur juos panaudot. Štai ir atsakymas 🙂
Gali dar ir blynų išsikept 😉 o aš svarstau kaip tą pyragą patobulinti, kad jis nebūtų toks sausas, nes kukurūzų miltai labai gerą skonį suteikia, bet tas sausumas mane atgrąso nuo kito kepimo
Na, man atrodo, kad tas aptepimas varške labai tinka. Gražiai atrodo, tai neabejoju, kad ir skonis puikiai dera.
Varškė tikrai puikiai derėjo, kaip ir beje spanguolių padažas. Manau saldus padažas net netiktų, tik su rūgštele
O kaip darei tą spanguolių padažą?
Pakaitinau spanguoles su trupučiu vandens, apelsinų sultimis ir cukrumi. Skaniasuia sveikos spanguolės, bet turėjau trintas, tai viską dariau su mažesniais skysčių kiekiais
Aišku. Nu reiks "pribrandinti" save šitam reikalui ir pasigaminti skanius pietus arba vakarienę, arba pusryčius 🙂
forelle, you site has gone mad ;))))
O kuo yra ypatingi kukuruzu miltai? ka tokio jie suteikia patiekalams? Skoni, puruma? Niekad nebandziau, tad labai smalsu… Nors kita vertus, ko as cia klausiu, jei manes paklaustu – kokio skonio yra įprasti miltai, tikriausiai pasimesciau ir nezinociau ka atsakyt:)
Skonį sunku nusakyti, bet panašus į kukurūzinių traškučių (nachos chips). Šiame recepte jokio produktų dėjimo eiliškumo nėra, riebalų irgi, taigi purumas minimalus, o kaip kitur negaliu palyginti, nes nebandžiau, visada iš šių miltų kepdavau tik blynus
Idant suteikti pyragui daugiau purumo, galbut reiketu atskirai kiausiniu trynius bei baltymus issukti. Trynius sumaisyti su visa mase, o issuktus baltymus sudeti ant galo.
As taip darau su varskes apkepu, tai puikiai gaunasi.
Dėl purumo tai taip, išplaktus baltymus atskirai galima įmaišyti, bet drėgnumo vistiek truks.
Gal pasakytumėt, kur radot pirkti kukurūzų miltų?
Perku IKI, visada prie kitų miltų būna padėta, baltame maišelyje, sufasuota po 1 kg
Ačiūkas
O jei vietoj naturalaus jogurto deti vaisini? Reiketu tik pataikyto skoni..
Niekad nenaudojus vaisinio jogurto, kai paskaitai sudėti, o ten tik tirštikliai, želatinos ir pan., tai kažin kaip tai kepiniuose suveiks. Nors dabar ir natūralų perkant reikia etiketes skaityti
Dėkoju už receptą 🙂 Ieškojau kažko, kur galėčiau panaudoti kukurūzų miltus ir bananus kartu ir šis receptas man labai tiko kaip pagrindas. Kvietinių miltų visiškai nenaudojau, tiesiog padvigubinau kukurūzų miltų kiekį iki 340 g. Nenaudoju cukraus, tad įdėjau atitinkamą kiekį saldiklio, kartu į masę sudėjau trintą bananą (jau gerai sunokusį) ir pyliau pieno, kad tešla būtų drėgnesnė ir maišytųsi šaukstu. Dėl skonio įdėjau saują razinų – tikrai džiaugiuosi šiuo sprendimu, manau, tai nepakenktų ir originaliam receptui. Tikriausiai kitąsyk bananus dėsiu du, manau, nepamaišys.
Kepiau nurodytoje temperatūroje, tik kokiomis 10 min ilgiau 🙂
Kam trūksta drėgmės, tai siūlau dėti razinų ir daugiau nei pati naudojau – jos tikrai suteikia kiekvienam skoniui drėgmės. Kitais ingredientais bijočiau dėl drėgmės manipuliuoti. 🙂
Receptą talpinu į užrašų knygelę, dar kartą dėkui 🙂