Karamelinis obuolių pudingas

Labai labai
saldus pudingas, užtenka nedidelio gabalėlio, kad pasisotintum, bet vis norisi
dar. ¬†Man pasirodė, kad pačiai tešlai
trūksta kažkokio skonio, tai kitą kartą gamindama įdėsiu ar šokolado drožlių ar
kakavos miltelių.


175 g minkšto
sviesto;
4 dideli
obuoliai;
130 g cukraus;
3 kiaušiniai;
150 g miltų
(naudojau rupius kvietinius, nes kitų neturėjau);
1 a.š. kepimo
miltelių;

Padažui:
175 g rudojo
cukraus;
125 g sviesto;
200 g
grietinėlės.

Obuolius nulupti
ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpinti 25 gramus sviesto ir
kelias minutes pakepti. Suberti 1 šaukštą cukraus ir dar pakepti, kol jis
išsilydys.
Padažui visus
produktus sudėti ir pakaitinti kol užvirs. Pavirti 2-3 minutes.
Likusį sviestą
(150 g) išplakti su cukrumi iki vientisos purios masės. Vieną po kito plakant
sudėti kiaušinius, supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Pudingo indą
ištepti sviestu, sudėti obuolius, užpilti trečdaliu padažo ir gražiai
išskirstyti tešlą. Uždengti, dėti į didesnį puodą, į kurį iki pusės pudingo
indo pripilti verdančio vandens, uždengti ir virti 1,5 valandos. Kas 15-20
minučių, papildyti nugaravusį vandenį.
Pateikti su
karštu karameliniu padažu.

Šaltinis:
bbcgoodfood.com


3 comments on “Karamelinis obuolių pudingasAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*