Švelnaus skonio
patiekalas iš paukštienos. Aš kaip ir visada naudojau kalakutieną. Jeigu norisi
aštriau, prieskonių reikėtų įdėti dvigubai daugiau nei nurodyta.
4 vištienos
ketvirčių filė arba 1 kalakuto šlaunelės filė be odos;
1 svogūnas;
200 ml
grietinėlės;
100 ml vištienos
sultinio;
2 š. saldžiosios
paprikos miltelių;
1 a.š. čili
miltelių;
1-2 česnako
skiltelės;
1-2 lauro
lapeliais;
1 š. kukurūzų
krakmolo;
druskos ir maltų
juodųjų pipirų pagal skonį;
aliejaus arba
sviesto kepimui.
Svogūnus ir
česnakus smulkiai supjaustyti. Paukštienos filė supjaustyti norimo dydžio
gabaliukais ir apkepti aliejuje iš abiejų pusių; išimti. Tame pačiame aliejuje
apkepti svogūnus, česnakus, suberti paprikas ir čili, gerai išmaišyti, įmesti
lauro lapelius, supilti sultinį, sudėti paukštienos gabalėlius, įberti druskos,
juodųjų pipirų pagal skonį ir troškinti apie 10-20 min (priklauso nuo gabalėlių
dydžio). Ištroškintą mėsą išimti, jeigu skysčio daug – padidinus ugnį
nugarinti, į dubenėlį įdėti krakmolą, užpilti trupučiu sultinio ir išmaišyti
iki vientisos masės, supilti atgal į keptuvę kartu su grietinėle. Pakaitinti
kol sutirštės. Patiekti paukštienos gabalėlius užpylus šiuo padažu.
labas. norėčiau su Tavim pasikalbėti tam tikrais darbiniais reikalais. būk gera, brūkštelėk man savo kontaktus į [email protected]
Skaniai atrodo 🙂