Neįprasti lengvi
blyneliai vakarienei ar pusryčiams. Kepiau su antaniniais obuoliais, tai jų
rūgštumas labai derėjo su aviečių saldumu, Jeigu nevalgysit su uogų užpilu, į
tešlą galima įberti cinamono.
1 didelis arba 2
vidutiniai obuoliai;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių (nebūtini);
1 didelis
kiaušinis;
230 ml pieno;
3-4 š. cukraus
(jeigu rūgštūs obuoliai, reikės daugiau);
2-3 š. aliejaus
arba tirpinto sviesto.
Užpilui:
aviečių
cukraus
Visus tešlai
skirtus produktus sudedame į indą ir gerai išplakame. Obuolį nulupame ir
supjaustome labai plonais griežinėliais. Sudedame į tešlą ir paliekame 15
minučių išbrinkti. Obuolio griežinėlius dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame 2-3
min, tada apverčiame ir vėl kepame apie 2 min.
Avietes užpilame
cukrumi ir pakaitiname, kol išsileis. Patiekiame užpiltas ant blynelių ar
atskirame inde.
grghhhhh…. blynai… avietes…
Blynu karaliene :))))))
Niaaaaaaaaam…..nooriiuuu…
Et, pavydžiu tau, kad gali gaminti blynus, pas mane namuose niekas jų nemėgsta, o vien tik sau – neapsimoka. Šitie labai gardžiai atrodo. Labai mėgstu avietes, bet retai valgau, nes tingisi kiekvienoje ieškoti kirminėlių :))
Šeimoje tik aš viena mėgstu blynus, juos sau ir kepuosi arba kai draugė užsimano dar iškepu. Šiuos irgi abi valgėm
Redagavo Forelle 2008-07-27 15:43
Forelle labai akivaizdziai megsta blyyynus 🙂 labai aciu uz toki skanu bloga – nuostabus receptai ir labai grazio nuotraukos. didziausios sekmes ir toliau!!!!!
Ačiū už palinkėjimus 🙂 taip, blynus labai mėgstu, vis ieškau naudų nebandytų receptų. Gal kada ir blynų receptų knygą išleisiu, ką čia gali žinot 😀
dėkuj, mergyt, bandysiu su dantų pasta ir soda
Čia mano mylimiausi blynai.Kepu ir kepu:) Nors bandyti beprotiškai mėgstu( iš tavo svetainės jau beveik visus kepiau), bet negaliu atsispirti sekmadienį išsikepti šių skanėstų.:D
Kai randi skaniausius, tai visada dažniau jais pasilepini. Malonu, kad išbandai mano receptus ir magu girdėt, kad ne aš viena tokia blyninė
Išbandžiau šiuos blynus – labai skanūs!
Sunaudojau 6 įvairaus dydžio obuolius ir dar liko tešlos, tai įtarkavus obuolį iškepiau blynų širdelinėje vaflinėje…
Jei pradėjote gaminti valgius ir rašyti apie kulinariją, tai privalote žinoti kulinarinę terminiją lietuvių kalboje. Apie blynus, blynelius ir sklindžiaus galite paskaityti http://www.meniu.lt, Straipsniai/Temos, Kulinarija pagal V.Saką ir http://www.gaspadine.lt, Straipsniai.
Čia jūs rašote apie sklindžius