Šiandien pas mus
mažytė šventė – dukrytei suėjo vienas mėnuo. Ta proga išsikepėm paprastą pyragą.
Kalorijas skaičiuojantiems tikrai nerekomenduojamas, nes pyragas sviestinis ir
labai saldus.
Pudingui:
1 p. pieno;
3 kiaušinių
tryniai (baltymus galima sunaudoti išsikepant kokosinukų);
50 g cukraus;
30 g miltų;
1 a.š. vanilės
ekstrakto.
Pyragui:
200 g minkšto
sviesto;
100 g cukraus
(man buvo per saldu);
2 kiaušiniai;
225 g sijotų
miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių;
Viršui:
2 obuoliai;
1 š. tirpinto sviesto;
rudojo cukraus;
cinamono.
Pudingo
paruošimas. Išplakti trynius su cukrumi. Suberti miltus ir dar kartą gerai
išplakti. Pieną užvirinti, supilti į trynių masę ir išsukti. Dėti ant silpnos
ugnies, užvirinti ir maišant dar pavirti 1-2 min kol sutirštės. Atšaldyti.
Išsukti sviestą
su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius, suberti persijotus miltus sumaišytus su
kepimo milteliais. Į kepimo formą dėti pusę tešlos, padegti pudingu ir likusia
tešla. Viršuje sudėlioti skiltelėmis supjaustytus obuolius, pabarstyti cukrumi
ir cinamonu. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Šaltinis: lemonpi
0 comments on “Pyragas su pudingu”Add yours →