Greit pagaminami,
traškūs ir skanūs biskvitukai. Nors man labiau priminė avižinius sausainius.
Savuosius dar papuošiau juodojo šokolado glajumi ir pabarsčiau baltojo šokolado
drožlėmis.
225 g minkšto
sviesto;
100 g cukraus;
100 g miltų;
275 g greito
paruošimo avižinių dribsnių.
Išsukti sviestą
su cukrumi. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius,
gerai suminkyti. Sudėti masę į maišelį, suformuoti ritinio formą ir įdėti
valandai į šaldytuvą. Išėmus, supjaustyti ir kepti 170 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje apie 12-15 minučių.
Šaltinis:
teaandwheatenbread.blogspot.com
O taip atrodo prakąstas 🙂
Tiesiog negaliu lankytis šitam bloge.
Gurgiantis skrandis trukdo skaityt;D
Atrodo labai sveikuoliski 🙂 Ir lengvai paruosiami. Ir skanus
Jeigu cukraus mažiau dėtum, dalį avižinių dribsnių pakeistum riešutais, razinomis, saulėgražų sėklomis, tuomet tikrai būtų sveikuoliški. O dabar tik labai skanūs avižinukai
sutinku. Bet kai uzeina 'poreikis cukrui', vien del avizu galima uzskaityti kaip uz sveikuoliskus 😀
mėlynam fone ypač apetitiškai atrodo [: mniam
Na,kad is manes prasta kulinare tai cia faktas,bet vistiek paklausiu.Ruosiau viska kaip parasyta,na tik,kad brolio deka perkaitinau,ir galima sakyt apdeginau,bet na ne esme,man jie jau pacioj kepimo pradzioje kotai isskydo. Nesusiriso.kaip manai,kodel?aciu
Dar prieš dedant į skardelę galima rankomis paspaudyt, kad tvirtesni būtų arba gerai suspaustos masės ritinėlį įdėti ne į šaldytuvą, bet į šaldiklį, tada lengviau pjaustysis ir geriau formą išlaikys. O jeigu suskydo kepimo pradžioje, tai gal dėjai ne į įkaitintą orkaitę? Nes sviestinius sausainius turi iš karto dėti į aukštą temperatūrą, kad nepradėtų sviestas po truputį lydytis ir sausainiai irti
Redagavo Forelle 2008-05-04 20:45