Švelni, lengva daržovių
sriuba, kurią verdu žiemą, kai tik gaunu pastarnokų – malonaus kvapo ir skonio
šakniavaisių. Jų neturint ar norint pakeisti skonį, galima dėti salierus.
50 g sviesto;
2 š. aliejaus;
1 didelis
svogūnas,
350 g morkų;
225 g pastarnokų;
350 g bulvių;
350 g ropių;
400 g konservuotų
pomidorų;
2 a.š. Provanso
žolelių;
1 l sultinio;
druskos, juodųjų
pipirų pagal skonį.
Visas daržoves
susmulkinti nedideliais kubeliais. Pakaitinti aliejų su sviestu, sudėti svogūnu
ir trumpai pakepti, kol suminkštės. Sudėti supjaustytas šakniavaisines daržoves
ir maišant pakepti 4-5 minutes. Sudėti smulkintus konservuotus pomidorus, supilti
jų sultis, sultinį, suberti žoleles, užvirus uždengti ir sumažinus ugnį virti,
kol daržovės suminkštės. Paskaninti druska ir pipirais.
Šaltinis: „Year
Round Dairy Cookbook“, 2005
Uoj, kokia graži sriubytė. Spalva tokia apetitą žadinanti… :)) Va, kaip tik tokiu šaltu sezoną ir reikia valgyti tokį gėrį. jaučiu, taip šilta nuo jos pasidaro :))
Karšta sriuba visada sušildo 🙂
O kas tie pastarnokai ?
Gal lotyniska pavadinima galima butu ?
nepyk uz tuos klausimus , bet as sriubu fanate, tai dabar vsas tavo sriubas bandysiu (pradesiu nuo dilgeliu 🙂
Aciu uz idomius receptus
Apie pastarnoką:
http://lt.wikipedia.org/wiki/Pastarnokas
Tik dabar aš jau jų niekur nerandu, ūkininkas iš kurio pirkdavau jau pabaigė, sakė jau tik rudenį turės.
Tai, kad pas mane sriubų labai nedaug, verdu įprastines, nors dabar dėl laiko stokos ir tos retai bebūna. O dilgėlių radai, kad nuo jos pradėsi?
As olandijoje gyvenu, tai , pasirodo praeitais metais ne itin gerai jas pasalinau , dabar pats tas virti , jaunuteles , grazuteles 🙂
oi, kaip pavydžiu, aš dar laukiu kada atšils ir pradės lįsti, bet vis dar sninga pas mus 🙁